• Geschikt voor de droge & gevoelige huid
  • Gemaakt in Nederland
  • Biologische & koudgeperste ingrediënten
  • Vegan, dus pure plantkracht voor je huid
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Argan olie in natuurlijke huidverzorging

Gepubliceerd op 23 januari 2023 om 12:49

Argan olie

Het belang van goede huidverzorging

Er zijn verschillende redenen waarom een goede huidverzorging essentieel is. Een goede huidverzorging kan helpen om je huid er gezond en jeugdig uit te laten zien, maar ook om verschillende huidaandoeningen te voorkomen.

Een van de belangrijkste voordelen van een goede huidverzorging is dat je huid er gezond en stralend uit blijft zien. Door jouw huid regelmatig te reinigen, te stimuleren en te hydrateren, kan je vuil, vet en andere onzuiverheden verwijderen die de poriën kunnen verstoppen en tot puistjes kunnen leiden. Zo blijft je huid er helder, glad en stralend uitzien.

Goede huidverzorging kan ook verschillende huidaandoeningen helpen voorkomen, zoals acne, eczeem en psoriasis. Door producten te gebruiken die zijn afgestemd op jouw huidtype en huidproblemen, kan jij het risico op het ontstaan van deze aandoeningen verminderen of ze in ieder geval beter beheersen als je ze hebt, of krijgt.

 

Tot slot kan een goede en natuurlijke huidverzorging het verouderingsproces helpen vertragen. Door producten te gebruiken die rijk zijn aan antioxidanten en andere voedende ingrediënten, kan je je huid helpen beschermen tegen schade door het milieu, zoals vervuiling en UV-straling, wat een factor kan zijn bij het ontstaan van rimpels en fijne lijntjes.

Je huid verzorgen is dus om verschillende redenen belangrijk. Het kan helpen om de huid er gezond en jeugdig uit te laten zien, huidaandoeningen te voorkomen en het verouderingsproces te vertragen. Door een regelmatige huidverzorgingsroutine in je dagelijkse routine op te nemen, kan jij van al deze voordelen én meer genieten.

 

Wat is Arganolie?

Arganolie is een veelzijdige olie die wordt gewonnen uit de pitten van de Arganboom, die oorspronkelijk uit Marokko komt. Argan olie wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Marokkaanse geneeskunde en keuken en heeft recentelijk aan populariteit gewonnen in de westerse wereld vanwege de vele voordelen voor de huid. Arganolie is rijk aan vetzuren, waaronder oliezuur en linolzuur, en is rijk aan antioxidanten, waardoor het een populaire keuze is voor mensen die natuurlijke, effectieve producten in hun huidverzorgingsroutine willen opnemen. Argan olie staat bekend om zijn vermogen de huid diep te hydrateren en zijn anti-aging effecten, en kan ook worden gebruikt om droog, beschadigd haar en nagels te behandelen.

 

De geschiedenis van Arganolie

Arganolie werd gebruikt voor de behandeling van verschillende kwalen, waaronder huidaandoeningen, wonden en spijsverteringsproblemen. In de Marokkaanse keuken werd en wordt Arganolie gebruikt als specerij en ingrediënt in gerechten zoals couscous en tajines.

Het gebruik van Arganolie in huidverzorging is een meer recente ontwikkeling. Het begon aan populariteit te winnen in de westerse wereld in de jaren 1990, en is sindsdien een steeds populairder ingrediënt geworden in een verscheidenheid van huid-, haar- en nagelverzorgingsproducten. De vele voordelen, waaronder het vermogen om de huid diep te hydrateren en de anti-aging effecten, hebben het een populaire keuze gemaakt voor degenen die op zoek zijn naar natuurlijke, effectieve huidverzorgingsproducten.

Tegenwoordig wordt Arganolie ook wel vaak "vloeibaar goud" genoemd vanwege de vele toepassingen en voordelen.

Kortom, de geschiedenis van Arganolie is lang en gevarieerd, met wortels in de traditionele Marokkaanse geneeskunde en keuken, en meer recente populariteit in de westerse wereld vanwege de huidverzorgingsvoordelen.

 

Voordelen van het gebruik van Arganolie in natuurlijke huidverzorging

Vochtinbrengende eigenschappen

Een van de belangrijkste voordelen van Arganolie voor de huid is dat het de huid diep hydrateert en voedt. Arganolie is rijk aan vetzuren, zoals omega 6 en 9 en linolzuur, die de natuurlijke barrière van de huid helpen herstellen en versterken. Dit maakt het een uitstekende keuze voor mensen met een droge of gevoelige huid, omdat het kan helpen de huid te hydrateren en te kalmeren zonder de poriën te verstoppen of irritatie te veroorzaken.

Naast de hydraterende eigenschappen is Arganolie ook niet vet en wordt het gemakkelijk door de huid opgenomen. Dit maakt het een geweldige keuze voor degenen die hun huid willen hydrateren zonder het zware, vette gevoel dat sommige andere oliën of crèmes kunnen achterlaten.

Arganolie kan op zichzelf gebruikt worden voor gezichtshydratatie, of het kan worden gecombineerd met andere natuurlijke ingrediënten, zoals essentiële oliën en kruiden, voor extra voordelen.

 

Anti-verouderingseffecten

Een ander belangrijk voordeel van Argan olie voor de huid is het hoge gehalte aan antioxidanten. Deze antioxidanten kunnen helpen de huid te beschermen tegen milieuschade, zoals vervuiling en UV-stralen, die kunnen bijdragen tot het ontstaan van fijne lijntjes en rimpels. Bovendien is Arganolie rijk aan vitamine E, die kan helpen de elasticiteit en stevigheid van de huid te verbeteren, waardoor de huid er jeugdiger uitziet.

Hoewel Arganolie geen wondermiddel tegen veroudering is, kunnen de voedende en beschermende eigenschappen helpen fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de algehele gezondheid en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Het is ook een niet-vette, snel intrekkende olie die kan worden opgenomen in een verscheidenheid van huidverzorgingsroutines, waardoor het een gemakkelijke en effectieve keuze is voor degenen die het uiterlijk van hun huid willen verbeteren.

 

Vermogen om acne en littekens te behandelen;

Een van de voordelen van het gebruik van Arganolie op de huid zijn de ontstekingsremmende eigenschappen. Acne wordt vaak veroorzaakt door ontstekingen, en de ontstekingsremmende eigenschappen van Arganolie kunnen de roodheid en zwelling die gepaard gaan met acne helpen verminderen. Bovendien is Argan olie rijk aan vetzuren en vitamine E, die de huid kunnen voeden en herstellen, waardoor littekens minder zichtbaar worden.

Hoewel Arganolie geen remedie tegen acne is, kunnen de voedende en ontstekingsremmende eigenschappen helpen de algehele gezondheid en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Het is ook een niet-vette, gemakkelijk te absorberen olie die kan worden opgenomen in verschillende huidverzorgingsroutines, waardoor het een handige en effectieve keuze is voor degenen die acne en littekens willen behandelen.

 

Verbetering van huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis;

Hoewel Argan olie eczeem of psoriasis niet kan behandelen, kunnen de voedende en uitstekende eigenschappen ervan de conditie en het uiterlijk van de huid helpen verbeteren, de kans op opflakkeringen verminderen en de droge, jeukende huid verzachten. Het is een praktische en efficiënte optie voor iedereen die bepaalde huidaandoeningen probeert te behandelen, omdat het een niet-vette, snel geabsorbeerde olie is die in een aantal huidverzorgingsroutines kan worden gebruikt.

 

Argan olie in de natuurlijke huidverzorgingsproducten van Maryve

Er zijn veel natuurlijke ingrediënten die kunnen worden gecombineerd met Arganolie om de huidverzorgingsvoordelen te vergroten.

Bij Maryve natural skin care wordt Argan olie gecombineerd met vele andere oliën en boters om zo fijne voedende en hydraterende producten te verkrijgen.

Bijvoorbeeld de intensieve dag- & nachtcrème combineert Argan olie met echte Kamille en Avocado. Kamille voor een zeer verzachtend effect op de huid, en avocado, voor een voedende en hydraterende mix.

Ik heb ervoor gekozen om Arganolie te gebruiken in mijn natuurlijke verzorgingsproducten, en deze te combineren met andere fijne ingrediënten om veel extra voordelen voor jouw huid te creëren.

 

Nog een paar tips voor goede huidverzorging

Tot slot zou ik je nog een paar huidverzorgingsadviezen willen meegeven naast het regelmatig reinigen, tonifiëren en hydrateren van de huid, zijn er nog een paar tips die je kunt volgen om jouw huid te helpen verzorgen:

 

Draag zonnebrandcrème:

Het dragen van zonnebrandcrème is een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om uw huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Gebruik een zonnebrandcrème met een SPF van minstens 30 en smeer deze om de twee uur opnieuw in, of onmiddellijk na het zwemmen of als je veel gezweet hebt bijvoorbeeld na het sporten. 

 

Blijf gehydrateerd:

Voor een mooie, gezonde huid is voldoende vocht en water drinken cruciaal. Streef naar minstens zes tot acht glazen vocht per dag, en meer als je fysiek actief bent of in een warm, droog klimaat woont. Probeer het liefst water te drinken, maar Koffie en thee zonder suiker is ook goed. En bouillon telt ook mee.

 

Slaap genoeg:

Slaap is belangrijk voor de algemene gezondheid en het welzijn, en is ook essentieel voor het behoud van een gezonde huid. Streef naar zeven tot negen uur slaap per nacht om je huid er op zijn best uit te laten zien.

 

Eet gezond:

Een gezond dieet dat rijk is aan fruit, groenten en andere voedingsstoffen is belangrijk voor het behoud van een gezonde huid. Vermijd bewerkte, suikerhoudende en vette voedingsmiddelen en kies voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals bessen, bladgroenten en noten.

 

Vermijd roken:

Roken is schadelijk voor de algehele gezondheid, maar het kan ook negatieve gevolgen hebben voor je huid. Roken kan vroegtijdige veroudering veroorzaken en bijdragen tot het ontstaan van rimpels en andere huidproblemen.

 

Door deze tips te volgen, kan je op een vrij makkelijke manier je huid te verzorgen en er op zijn best uit te laten zien. Wees consequent in een huidverzorgingsroutine voor het beste resultaat.

 

Nog even dit over Argan olie

Argan olie is de beste optie voor huidverzorging vanwege de vele voordelen en veelzijdigheid. De hoge concentratie antioxidanten en vitamine E maken het een uitstekende keuze voor het beschermen en voeden van de huid, terwijl de hydraterende eigenschappen helpen om de huid gehydrateerd en vol te houden. Het is geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid, en kan worden gebruikt voor het gezicht, het lichaam en het haar. 

Naast de voordelen voor de huid is Arganolie ook een duurzame en ethische keuze. Het wordt gemaakt van de vrucht van de Arganboom, die op duurzame wijze wordt geteeld en geoogst, en de productie van Arganolie helpt de lokale bevolking te ondersteunen.

Als jij op zoek bent naar een natuurlijke en effectieve manier om de gezondheid en het uiterlijk van jouw huid te verbeteren, overweeg dan om een product met Argan olie te nemen. Zo voedt en bescherm je niet alleen jouw huid, maar steunt je ook nog een duurzaam en ethisch verantwoord product. wat gemaakt wordt in Nederland.

 

Biologische Argan olie  zit in de Intensieve Dag & Nachtcrème en de intensieve Beauty Oil.


«