• Geschikt voor de droge & gevoelige huid
  • Gemaakt in Nederland
  • Biologische & koudgeperste ingrediënten
  • Vegan, dus pure plantkracht voor je huid
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Macadamia olie in verzorgingsproducten

Gepubliceerd op 3 maart 2022 om 16:02

Macadamia olie - Macadamia Ternifolia Seed Oil

Van Macadamia noten is wel bekend dat ze lekker zijn, maar omdat ze nogal duur zijn eten mensen ze toch wel wat minder vaak dan hazelnoten of ‘gewone” pinda’s. Macadamianoten bevatten heel veel olie, en gezonde vetten, veel meer dan de meeste andere noten. Omdat hier zo veel gezonde vetten en oliën in zitten maakt het macadamianoten heel erg geschikt om te eten. Maar wat veel mensen niet weten is dat ze niet alleen geschikt zijn voor consumptie maar ook om in verzorgingsproducten te verwerken.

 

Macadamia olie in verzorgingsproducten

Een belangrijk ingrediënt in de natuurlijke verzorgingsproducten van Maryve natural skin care is biologische macadamia noten olie. De INCI (wetenschappelijke naam hiervoor is Macadamia Ternifolia Seed Oil. 

 

Macadamia olie is een lichte en niet vet aanvoelende olie. Macadamia olie is rijk aan verschillende vitamines en mineralen. Hij bevat onder andere koper, ijzer, mangaan, magnesium en zink. Macadamia-olie wordt gewonnen uit de gelijknamige noten en is een lichte, niet vet aanvoelende olie. Macadamianoten bevatten ook het omega-7 vetzuur en dit lijkt heel veel op die in de eigen huid. Daardoor wordt het zeer goed opgenomen door je huid.

 

Meer weten over ingrediënten in cosmetica?

Wil jij meer weten over de nare ingrediënten die fabrikanten in reguliere verzorgingsproducten stoppen? Schrijf je in voor de gratis minicursus.

Macadamia olie vertraagt huidveroudering

Naar mate we ouder worden neemt de hoeveelheid omega-7 (ook wel palmitoleïnezuur genoemd) in onze eigen huid af en door de olie uit macadamianoten wordt deze aangevuld en op die manier wordt dus de  huidveroudering vertraagd.

 

Macadamia olie voor het verbeteren van huidproblemen

Vooral mensen met een droge, schilferige en gevoelige huid hebben veel baat bij huidverzorgingsproducten waar macadamia olie in zit, omdat macadamia olie regulerend werkt, het verhoorningsproces reguleert en het stofwisselingsproces bevordert. Macadamia noten olie beschermt je huid tegen uitdroging, en naar mate we ouder worden neemt de hoeveelheid palmitoleïnezuur in onze eigen huid af en door de olie uit macadamianoten wordt deze aangevuld en op die manier wordt dus de huidveroudering vertraagd.

Biologische Macadamia olie zit in de intensieve dag & nachtcreme en de intensieve Beauty Oil. Deze producten zijn bij uitstek geschikt voor een droge- en gevoelige huid.

 

Meer weten over onze natuurlijke ingrediënten?

Kom meer te weten over alle natuurlijke ingrediënten van Maryve natural skin care en schrijf je in voor de gratis minicursus

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.