• Geschikt voor de droge & gevoelige huid
  • Gemaakt in Nederland
  • Biologische & koudgeperste ingrediënten
  • Vegan, dus pure plantkracht voor je huid
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Aloë Vera in natuurlijke huidverzorging

Gepubliceerd op 25 maart 2022 om 09:36

Aloë vera

Aloë vera een plant met veel toepassingen

Aloë vera is een geweldige plant met zeer veel toepassingen. Als je deze plant op het eerste oog te zien krijgt, zou je denken dat er, door de stekels en puntige stengels, niets goeds van zou kunnen komen. In het geval van aloë vera is echter het tegendeel waar, aangezien het sap van deze plant zeer veel toepassingen kent. Aloë vera kent zijn oorsprong in het Midden-Oosten en vormt een een basis voor diverse drankjes, zalfjes en andere middelen die goed zijn voor het lichaam en de huid.

 

Aloë vera zit barstensvol vitamines

Aloë vera barst van de vitaminen zoals bijvoorbeeld vitamine C, E, B1, B2, B3, B6, B11 en zelfs het zeldzame B12. Deze vitamines doen wonderen voor de huid ( de droge huid, de gevoelige huid en de geïrriteerde huid) op verschillende manieren. Zo kunnen ze een huid die beschadigd is door brandwonden, muggenbeten, littekens helpen genezen en zorgen voor een prachtig anti-ageing effect. Ook jeuk, allergieën en zelfs schimmelinfecties kunnen verholpen of teruggedrongen worden door de werkzame stoffen uit deze plant.

 

Veel mineralen in Aloë vera die de droge- en gevoelige huid verbeteren

Maar Aloë vera zit ook vol met mineralen, waaronder cruciale elementen als ijzer en calcium. Mede hierdoor wordt aloë vera al sinds de oudheid gebruikt. Minstens sinds 2200 voor Christus, wordt er van aloë vera gebruik gemaakt voor geneeskundige doeleinden. En daar houdt het niet op: de sterolen en polysachariden die in aloë vera voorkomen helpen acne en huidirritatie te verbeteren. Ook voor een goed gehydrateerde huid en het verzachten van de droge huid doet deze plant wonderen.

 

Aloë vera als eerste hulp voor huidproblemen

Binnen de natuurlijke huidverzorging is het echter vooral de uitwendige toepassing van het sap van  de aloë vera plant die interessant is. Aloë vera kan feitelijk als een soort eerste-hulp-middel fungeren voor diverse huidaandoeningen. Het helpt de huid te verzachten, het helpt de huid te hydrateren, aloë vera remt ontstekingen en infecties af. Ook kan het, wanneer het in het haar gesmeerd wordt helpen om je haar weer zacht en veerkrachtig maken.

Maar aloë vera sap is ook gewoon lekker en gezond om te drinken :) Aloë vera zit verwerkt in onze Intensieve Dag- & Nachtcrème.

 

Schrijf je in voor de gratis minicursus

Deze natuurlijke ingrediënten zitten er in onze producten, maar wil je weten wat je allemaal op jouw huid smeert? Schrijf je dan in voor de gratis minicursus maak jij je huid blij?

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.