• Geschikt voor de droge & gevoelige huid
  • Gemaakt in Nederland
  • Biologische & koudgeperste ingrediënten
  • Vegan, dus pure plantkracht voor je huid
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Zonnebloemolie in natuurlijke huidverzorging

Gepubliceerd op 22 november 2022 om 10:29

Zonnebloemolie heeft geweldige eigenschappen

Iedereen weet wel dat je met zonnebloemolie lekker kan bakken en frituren maar niet iedereen weet dat je  zonnebloemolie kunt gebruiken in cosmeticaproducten. Veel natuurlijke verzorgingsproducten maken gebruik van zonnebloemolie omdat zonnebloemolie een zeer verzachtende olie is, die lekker vloeibaar is en een verzachtende werking heeft. Je huid wordt lekker zacht en soepel door de meervoudige vetzuren, diverse vitamines en mineralen die in deze olie zitten.

 

Zonnebloemolie ook geschikt voor cosmeticaproducten

Zonnebloemolie is een veelzijdige olie met heerlijke eigenschappen. Daarom wordt zonnebloemolie ook veel gebruikt in cosmeticaproducten omdat het zich makkelijk verdeelt over je huid, verzachtend werkt en zorgt voor meer veerkracht en vitaliteit van je huid. Zonnebloemolie herstelt je huid bij irritatie en roodheid en is geschikt voor elk huidtype.

 

Tekort aan essentiële vetzuren 

Natuurlijke oliën worden al heel erg lang toegepast in cosmetische producten. Zonnebloemolie is één van die oliën. De olie wordt gemaakt van zonnebloempitten en is rijk aan linoolzuur. Wanneer je huid een tekort heeft aan essentiële vetzuren dan is zonnebloemolie hiervoor uitstekend te gebruiken. essentiële vetzuren zorgen er namelijk voor dat je huid minder vocht verliest. 

 

De verzachtende werking van zonnebloemolie

Zonnebloemolie kan irritatie en roodheid van de huid verminderen door de ontstekingsremmende eigenschappen en is geschikt voor alle huidtypen. Maar zonnebloemolie is uitermate geschikt ook voor de meest gevoelige huidjes omdat zonnebloemolie meervoudige vetzuren en veel vitamines en mineralen bevat.   

 

Je huidbarrière in balans

Zonnebloemolie houdt de huidbarrière in balans zodat een vale of droge huid snel weer zacht en soepel wordt. Zonnebloemolie vermindert huidschilfers en verzorgt en beschermt je huid.

 

Kortom:  Zonnebloemolie beschermt, is verzachtend en verzorgend voor je huid en heeft een positieve uitwerking op de beschadigde huid, de rode huid, de geïrriteerde en de rijpe huid.

 

Biologische Zonnebloemolie zit in de Intensieve Dag & Nachtcrème en de intensieve Beauty Oil.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.