• Geschikt voor de droge & gevoelige huid
  • Gemaakt in Nederland
  • Biologische & koudgeperste ingrediënten
  • Vegan, dus pure plantkracht voor je huid
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Verzorgingsproducten zonder conserveringsmiddelen

Gepubliceerd op 26 december 2022 om 11:07

Echte natuurlijke gezichtscrème zonder synthetische bewaarmiddelen

Maryve natral skin care is een cosmeticalijn met pure natuurlijke ingrediënten zonder conserveringsmiddelen. 100% van de ingrediënten is van natuurlijke oorsprong. Het grootste deel daarvan kom uit de biologische landbouw. Ik wil dan liever ook niet dat er synthetische (natuuridentieke) conserveermiddelen worden gebruikt. Als een product geen water bevat, is het niet een groot probleem. Maar bij cosmetica die water bevat kunnen er veel bacteriën ontstaan. Daarom heb ik gekozen voor de airless dispenser die de cosmetica behoorlijk lang goed houdt, zonder dat er nare stoffen aan toegevoegd hoeven worden.  

 

Geen conserveringsmiddelen

Ik kan veel redenen opnoemen waarom er geen conserveringsmiddelen in cosmetica thuis horen. De belangrijkste reden is dat synthetische (natuuridenieke) conserveringsmiddelen  vaak heel agressief zijn voor je huid en kunnen intoleranties en allergieën veroorzaken. Conserveringsmiddelen worden gebruik om bacteriën te doden, maar onze huid heeft een bacteriën nodig om gezond te blijven. Omdat conserveringsmiddelen geen verschil zien tussen goede en slechte bacteriën, pakken ze alle bacteriën aan, ook de goede bacteriën die de huid gezond houden. Jammer voor je huid.

Om dus het noodzakelijke bacteriële evenwicht van je huid op peil te houden gebruiken we in de Maryve producten geen kunstmatige bewaarmiddelen maar doen we producten waar water in zit, zoals de dag & nachtcrème in een airless dispenser.

 

Wat is een airless dispenser

De intensieve dag & nachtcrème wordt in kleine hoeveelheden op ambachtelijke wijze ontwikkeld, gemaakt en in een airless dispenser gedaan. Een airless dispenser zorgt er voor dat er geen zuurstof bij het product kan komen, zodat je gezichtscrème niet aan bederf onderhevig is. Dan hoef je dus geen nare bewaarmiddelen te gebruiken om een product goed te houden. In een glazen potje is dit echt wel nodig omdat een glazen potje steeds open en dicht wordt gedraaid. En waar je met je (vaak met je niet bacterievrije) vingers in zit. Er kunnen hierdoor vele slechte bacteriën in de crème tot ontwikkeling komen en het product aantasten. Daar wordt het product niet beter van. De structuur verandert soms, en vaak de geur ook. Het kan zelfs behoorlijk beginnen te stinken. Je kunt proberen om met een spatel de crème uit het potje te halen, maar vaak is de spatel ook  niet helemaal bacterievrij.

 

Dus een glazen potje kan dat wel iets milieuvriendelijker zijn, Het is absoluut niet beter om een product in te bewaren. 

 

 

Hoe worden de gezichtsverzorgingsproducten beschermd

Om een ​​product afdoende te beschermen, is steriel werken in de productie de belangrijkste voorwaarde. Daar wordt dus veel aandacht aan besteed. Daarnaast dient het product altijd in samenhang met de verpakking te worden bekeken en getest. Het kiezen van de juiste verpakking is erg belangrijk voor een product dat zonder conserveringsmiddelen wordt gemaakt. Soms bij een serum met pipet, kan een glazen flesje prima, maar omdat de inhoud van de Maryve producten vaak vrij groot is hebben we  voor deze grote flessen van 150 ml als verpakkingsvorm gekozen voor een kunststof fles die goed recyclebaar is. De Travel size producten zitten ook in een recyclebaar kunststof flesje omdat ik persoonlijk vind dat tijdens het reizen een glazen verpakking niet handig is. Voor de crème heb ik gekozen voor een airless dispenser waar (zoals de naam al doet vermoeden) geen lucht, en dus geen zuurstof, bij kan komen wanneer je deze gebruikt. De opening wordt direct afgesloten, en het product kan niet terug glijden. Dit betekend dat er geen bacteriën bij kunnen komen en dus ook geen conserveringsmiddelen nodig zijn. De airless dispensers zijn ook weer goed recyclebaar bij praktisch iedere gemeente in Nederland. 

 

Hoe lang zijn de producten houdbaar zonder conserveermiddelen

Ja, hoe lang zijn producten zonder conserveringsmiddelen houdbaar? De meeste van onze producten kunnen ongeveer twee tot drie jaar bewaard worden.  Na openen moeten de producten wel binnen 6 maanden worden opgebruikt. Vaak kan het nog wel iets langer worden gebruikt, maar dat is ongeveer de stelregel. Cosmeticaproducten kan je het beste bewaren op een donkere, koele plaats.

 

Heb je vragen of wil je iets weten? Neem contact met ons op. We helpen je graag 😊

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.