• Geschikt voor de droge & gevoelige huid
  • Gemaakt in Nederland
  • Biologische & koudgeperste ingrediënten
  • Vegan, dus pure plantkracht voor je huid
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Macademia olie in verzorgingsproducten

Gepubliceerd op 3 maart 2022 om 16:02

Macademia olie - Macadamia Ternifolia Seed Oil

Van Macademia noten is wel bekend dat ze lekker zijn, maar omdat ze nogal duur zijn eten mensen ze toch wel wat minder vaak dan hazelnoten of ‘gewone” pinda’s. Macademianoten bevatten heel veel olie, en gezonde vetten, veel meer dan de meeste andere noten. Omdat hier zo veel gezonde vetten en oliën in zitten maakt het macademianoten heel erg geschikt om te eten. Maar wat veel mensen niet weten is dat ze niet alleen geschikt zijn voor consumptie maar ook om in verzorgingsproducten te verwerken.

 

Macademia olie in verzorgingsproducten

Een belangrijk ingrediënt in de verzorgingsproducten van Maryve natural skin care is biologische macademia noten olie. De INCI (wetenschappelijke naam hiervoor is Macadamia Ternifolia Seed Oil. 

 

Macadamia olie is een lichte en niet vet aanvoelende olie. Macademia olie is rijk aan verschillende vitamines en mineralen. Hij bevat onder andere koper, ijzer, mangaan, magnesium en zink. Macadamia-olie wordt gewonnen uit de gelijknamige noten en is een lichte, niet vet aanvoelende olie. Macademianoten bevatten ook het omega-7 vetzuur en dit lijkt heel veel op die in de eigen huid. Daardoor wordt het zeer goed opgenomen door je huid.

 

Meer weten over ingrediënten in cosmetica?

Wil jij meer weten over ingrediënten die fabrikanten in reguliere verzorgingsproducten stoppen? Schrijf je in voor de gratis minicursus.

Macademia olie vertraagt huidveroudering

Naar mate we ouder worden neemt de hoeveelheid omega-7 (ook wel palmitoleïnezuur genoemd) in onze eigen huid af en door de olie uit macadamianoten wordt deze aangevuld en op die manier wordt dus de  huidveroudering vertraagd.

 

Macademia olie voor het verbeteren van huidproblemen

Vooral mensen met een droge, schilferige en gevoelige huid hebben veel baat bij huidverzorgingsproducten waar macadamia olie in zit, omdat macademia olie regulerend werkt, het verhoorningsproces reguleert en het stofwisselingsproces bevordert. Macademia noten olie beschermt je huid tegen uitdroging, en naar mate we ouder worden neemt de hoeveelheid palmitoleïnezuur in onze eigen huid af en door de olie uit macadamianoten wordt deze aangevuld en op die manier wordt dus de huidveroudering vertraagd.

Biologische Macademia olie zit in de intensieve dag & nachtcreme en de intensieve Beauty Oil. Deze producten zijn bij uitstek geschikt voor een droge- en gevoelige huid.

 

Meer weten over onze natuurlijke ingrediënten?

Wil jij meer weten over de natuurlijke ingrediënten van Maryve natural skin care? Klik hier

Of schrijf je in voor de gratis minicursus


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.