• Geschikt voor de droge & gevoelige huid
  • Gemaakt in Nederland
  • Biologische & koudgeperste ingrediënten
  • Vegan, dus pure plantkracht voor je huid
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Parfum in onze natuurlijke huidverzorging?

Gepubliceerd op 9 juli 2022 om 10:23

Over het ingrediënt ‘parfum’ in onze natuurlijke producten

Wij vinden niet dat synthetische parfum in natuurlijke huidverzorging behoort. De "parfum" die wij gebruiken is een mix van geuroliën die onder andere zijn verkregen door stoomdestillatie.

 

Wat is parfum

Er is vaak veel discussie over wat nu eigenlijk parfum is. En of het in natuurlijke producten thuishoort. Maryve gebruikt zoals eerder vermeld geen synthetisch parfum. Dit kan vaak leiden tot irritatie van de huid. Het ‘parfum’ dat wij gebruiken in onze cosmetica bestaat uit een mix van diverse natuurlijke oliën. Deze geuroliën worden gebruikt om de geur van koudgeperste oliën wat te camoufleren, omdat koudgeperste oliën vaak geen fijne geur aan de producten geeft. 

 

Geen parfum, maar een mix van natuurlijke oliën

Er zit dus een mix van natuurlijke geuroliën in de natuurlijke producten van Maryve natural skin care. Het is dus geen synthetische toevoeging, maar is puur natuur. Helaas schrijft de wet voor dat dit toch parfum genoemd moet worden. De wettelijke verplichte INCI naam voor onze natuurlijke geuren is dus “parfum”. Een beetje verwarrend hè?

 

Keurmerken voor de natuurlijke geuren

De geuroliën die in de Maryve natural skin care producten zitten, zijn dus helemaal natuurlijk en voldoen aan verschillende keurmerken, omdat de fabrikant die onze producten maakt aan deze keurmerken (Cosmetique Bio, Cosmetique Eco, Ecocert en ICADA.) moet voldoen om duidelijk en helder aan te tonen dat een product aan bovenwettelijke eisen voldoet en zich hiermee onderscheidt in kwaliteit en betrouwbaarheid.

 

De herkomst van ons natuurlijke ‘parfum’

Onze natuurlijke geuren vinden hun herkomst in bloemen, bloesems, vruchten, fruit, groentes, bomen, planten, wortels, bast, schors, mossen, zaden en kruiden. Uit deze grondstoffen worden langs natuurlijke weg bestanddelen geconcentreerd die daarna worden samengesteld tot een nieuwe geur, ‘de parfum’. Deze geur wordt verkregen door: stoomdestillatie, persen, bv. van plantendelen zoals bladeren en vruchten, en biotechnologische processen, zoals fermenteren. 

 

De wettelijke verplichting

Kortom: We zijn dus wettelijk verplicht om deze mix van geuroliën ‘parfum’ te noemen, ondanks dat hij van planten, kruiden fruit en groentes gemaakt wordt! Best wel een beetje gek hè die regelgeving.

Wil je weten welke natuurlijke ingrediënten er in onze producten zitten, klik hier. Of schrijf je in voor de gratis minicursus.


«   »