• geschikt voor de droge- en gevoelige huid
  • biologische en koudgeperste ingrediënten
  • handgemaakt in Nederland
  • Pure plantkracht voor je huid
  • gratis verzending vanaf € 75,-
Home » Waarom geen glazen verpakkingen

Glazen productverpakkingen: Niets zo sjiek als een mooie glazen verpakking toch? En we denken ook met zijn allen dat het veel beter is voor het milieu. Ik ben er niet zo zeker van, afhankelijk van de onderzoeker zijn de uitkomsten toch telkens anders. Vergelijk het maar eens met de elektrische auto, elke onderzoeker eigen conclusies ;-) Dus waarom glas? 

  • Behoud van de werkzame stoffen: de flesjes zijn van violetglas. Hierdoor wordt er geen zonlicht binnengelaten. Dat is belangrijk voor de werkzaamheid van sommige ingrediënten. Bijvoorbeeld van algen. 
  • En helaas..... vanwege de breukgevoeligheid van glas heb ik de keuze gemaakt om voor deze producten wel gebruik te maken van kartonnen cosmeticadoosjes. Uiteraard is de inkt plantaardig en is het doosje volledig recyclebaar, doe je hem bij het papieren afval? De kunststof dopjes en pompjes zijn ook 100% recyclebaar. Scheid je met ons mee, doe ze dan bij het kunststof. 

 

Potjes zijn voor in de glasbak

 

 

Het valt niet mee mensen ervan te overtuigen dat crèmes bestaande rimpels niet weg kunnen halen. Hoe duur zo’n ‘antirimpelcrème’ ook is, we kunnen niet meer dan fijne lijntjes (tijdelijk) wat minder op laten vallen. Vooralsnog is er alleen overtuigend bewijs dat vitamine A-zuur (op recept verkrijgbaar) na langdurig verbruik enigszins verjongend werkt.

Gelukkig is dat helemaal niet erg, want er bestaan massa’s methodes waarmee we wel veilig en doeltreffend rimpels kunnen verbeteren. Geef dus de antirimpelcrèmestrijd op en realiseer je dat over het algemeen die producten met wonderingrediënten tegen rimpels niet de beste zijn. Koop je cosmetica om een heel andere reden. Koop cosmetica omdat je er voor wilt zorgen dat je huid gezond is, er stralend en egaal uit ziet en vrij is van puistjes, rode vlekken en droge plekken. En misschien nog wel belangrijker, koop cosmetica omdat je wilt dat je huid er over tien jaar ook nog goed uitziet. Want ik beloof je, dat kunnen cosmetica wel!

Antioxidanten in een crème

Een absolute vereiste hiervoor de aanwezigheid van antioxidanten in je crème. En daar zijn er veel van. Bepaalde vitaminen hebben een antioxidant werking (bijvoorbeeld vitamine C) en er zijn ook een heleboel plantaardig ingrediënten die dit kunnen (bijvoorbeeld groene of witte thee). Ik heb eerder al uitgelegd hoe antioxidanten werken (zie hier). Toch is het nog niet zo eenvoudig om werkende antioxidanten via cosmetica op je huid aan te brengen.

Reactie met zuurstof

Antioxidanten (de naam zegt het eigenlijk alleen) reageren op zuurstof. Kijk maar eens wat er gebeurt als je een banaan schilt een blootstelt aan zuurstof; de antioxidanten in de banaan reageren op zuurstof en de banaan wordt bruin. Dit gebeurt ook met je favoriete dagcrème; de antioxidanten in producten die blootgesteld worden aan zuurstof zullen oxideren. Wanneer er dus hoge concentraties van een bepaalde stof inzitten, zal dat betekenen dat je product bruin gaat verkleuren.

De verpakking, potje of pomp

Goede crèmes met hoge concentraties antioxidanten zullen daarom nooit in potjes zitten! Een tube is al beter maar een airless pompje heeft echt de voorkeur. Maar ja, dat is duur en potjes hebben een luxere uitstraling. Voor de fabrikant is de keuze dan al snel gemaakt.
Er zijn ook gestabiliseerde antioxidanten: deze zijn zo bewerkt dat zuurstof er minder snel vat op heeft. Ik heb dit met een aantal stoffen uitgeprobeerd en het duurde inderdaad wel langer voordat ze gingen reageren. Toch zouden ze die paar weken in een geopend potje in de badkamer niet overleven. Ik zeg het niet vaak, maar kijk dus eerst als je een crème zoekt met antioxidantwerking naar de verpakking voordat je naar de inhoud kijkt. Potjes zijn voor in de glasbak…