• Geschikt voor de droge & gevoelige huid
  • Gemaakt in Nederland
  • Biologische & koudgeperste ingrediënten
  • Vegan, dus pure plantkracht voor je huid
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Droge huid

Droge huid

Een droge huid natuurlijk verzorgen

Wil jij je droge huid natuurlijk verzorgen? Of ben je opzoek naar de beste verzorging voor jouw droge gezicht of benen? Met deze tips en adviezen laat jij je huid weer natuurlijk stralen!

 

Je droge huid natuurlijk verzorgen: zo doe je dat!

De verzorging van je droge huid kan lastig zijn. Wat kun je beter wel of niet doen? Met welke producten verzorg je je huid zonder te irriteren? En wat is de oorzaak van je droge huid? Ik heb alles voor de beste natuurlijke verzorging van je droge huid voor jou op een rijtje gezet.

 

De symptomen van een droge huid

Een droge huid geeft vervelende klachten, dat hoef ik jou niet te vertellen. Je herkent vast een of meerdere van deze symptomen:

Trekkerig  gevoel

Droge plekjes

Ruwe huid

Rode huid

Schilfers

Jeukende huid

 

Oorzaken van een droge huid

Een van de oorzaken van een droge huid kan te weinig talg aanmaak zijn. Talg zorgt voor bescherming van je huid. Maak je dit te weinig aan dan voelt je huid droog en trekkerig. 

Ook je leefstijl en weersomstandigheden kunnen je huid uitdrogen. Denk daarbij aan te lang of te heet douchen, wassen met water en zeep, een droge lucht of werken met schoonmaakmiddelen. 

 

Hoe voorkom je een droge huid?

Een droge huid voorkomen is het allerbelangrijkste. Douche niet te lang en te heet, gebruik liever lauw water. Was je zelf zo weinig mogelijk met zeep. Werk je veel met schoonmaakmiddelen? Draag handschoenen om droge handen te  voorkomen. 

 

Hoe kan je het beste jouw droge huid herstellen

Ja, hoe herstel je eigenlijk een droge huid? Je moet er in ieder geval voor zorgen dat je huid geen extra beschadigen oploopt.

Je huid kan beschadigen door bijvoorbeeld zeep te gebruiken. Zeep droogt je huid uit. Maar ook agressieve reinigingsproducten en heet water drogen je huid uit en beschadigen de beschermlaag van je huid. Vergeet ook vooral niet de te grove scrubs met harde stukje of de luffa sponzen. Deze laatste twee kunnen je huid aardig beschadigen.

Het is beter om milde producten te gebruiken.

 

Natuurlijke verzorgingsproducten voor de droge huid

Naast het voorkomen van een droge huid is het gebruik van de juiste verzorgingsproducten erg belangrijk. Gebruik daarom geen huidverzorging met synthetische toevoegingen zoals SLS. Deze tasten de beschermende laag van je huid aan waardoor je huid nog meer uitdroogt. De beste producten voor een droge huid zijn verzorgingsproducten gemaakt van puur natuurlijke ingrediënten zonder toevoegingen.

 

Natuurlijke ingrediënten voor de droge huid

De verzorgingslijn van Maryve Natural Skin care bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten. Onze producten bevatten onder andere Aloë Vera, Macademia olie en Shea Boter. Deze ingrediënten verzorgen, herstellen en beschermen je huid.   

Ook zijn veel ingrediënten koud geperst zodat essentiële werkstoffen behouden worden. Daarmee verzorg, herstel en bescherm jij je droge huid door pure plantkracht. Dat maakt je huid blij!

Gezichtscrème voor de droge huid

We gebruiken voor onze gezichtscrème onder andere verzachtende argan olie, jojaba olie voor de vochtregulatie en sheaboter om uitdroging van je huid te voorkomen. Vooral in de winter is dit voor je droge huid extra belangrijk!

 

Natuurlijke huidverzorging voor het hele lichaam!   

Omdat een droge huid zich vaak niet alleen beperkt tot het gezicht, hebben we verzorgingsproducten voor het hele lichaam ontwikkeld. Naast onze dag- en nachtcrème hebben we ook een heerlijke reinigingslotion voor de droge huid. Of gebruik de intensieve Beauty Oil voor extra verzorging van je ruwe en droge ellebogen of benen. Zelfs mensen met eczeem en psoriasis verdragen deze huidolie zeer goed!

 

Wil jij ook de beste natuurlijke verzorging voor je droge huid?

Bestel in onze webshop gemakkelijk alle producten en laat je verrassen door de kracht van de natuur.

Lees ook Het drie stappen plan met tips voor de beste gezichtsverzorging!