• Geschikt voor de droge & gevoelige huid
  • Gemaakt in Nederland
  • Biologische & koudgeperste ingrediënten
  • Vegan, dus pure plantkracht voor je huid
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Gevoelige huid verzorgen

Gevoelige huid

Je gevoelige huid verzorgen en natuurlijk in balans brengen

Heb jij een gevoelige huid? Ga deze dan goed verzorgen. Een gevoelige huid reageert overgevoelig op invloeden van buitenaf zoals bijvoorbeeld verzorgingsproducten, weersomstandigheden of make-up. Het is daarom belangrijk je gevoelige huid goed te verzorgen en deze weer in balans te brengen, om zo huidirritatie te voorkomen. 

Maar hoe verzorg je je gevoelige huid echt goed en welke verzorgingsproducten verzorgen zonder te irriteren? Ik help je met tips en de juiste natuurlijke producten waardoor je huid weer gaat stralen!

Hoe ontstaat een gevoelige huid?

Een gevoelige huid ontstaat doordat de huidbarrière verzwakt of verstoord is geraakt. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld:

✔ leeftijd

✔ hormonale veranderingen

aanleg 

✔ allergie

✔ medicijnen

✔ stress

✔ voeding

te warm douchen of baden

✔ roken

✔ weersomstandigheden

✔ luchtverontreiniging

 

 

Wat is nu eigenlijk een gevoelige huid?

Kort gezegd, een gevoelige huid reageert sterker op bepaalde oorzaken dan iemand met een "normale huid". Als jij een  gevoelige huid hebt dan heb je vaak sneller last van jeuk, een rode huid, pukkeltjes, schilfers of andere symptomen die typerend zijn voor een gevoelige huid. Maar elke huid is weer anders, en ook de reactie van de huid is bij iedereen verschillend. Als je een gevoelige huid hebt, of zelfs een overgevoelige huid, betekent dit overigens niet dat je daar geen verandering in kunt brengen.

 

Kenmerken van een gevoelige huid

 rode vlekken op de huid

 uitslag en bultjes op de huid

een trekkerig, branderig of geïrriteerd gevoel na gebruik van verzorgingsproducten 

 schilfers op de huid

 reageert op koude, wind en temperatuurswisselingen

 

 

Tips om je gevoelige huid te verzorgen

Een gevoelige huid is uit balans door verstoring van de natuurlijke huidbarrière. Hierdoor raakt de huid snel geïrriteerd. Om je huid te herstellen is de juiste verzorging belangrijk. En dat begint met het ontdekken van de oorzaak van je gevoelige huid.

 

Diverse oorzaken van een gevoelige huid

Voor het goed verzorgen van je gevoelige huid, is het  belangrijk om te weten wat jouw huid uit balans brengt. Een gevoelige huid kan erfelijk bepaald zijn maar ook omgevingsfactoren, hormonen of je leefstijl kunnen zorgen voor een gevoelige huid. Of gebruik je medicijnen die de natuurlijke balans van je huid verstoren? Wat de oorzaak ook is, het voorkomen van huidirritatie is erg belangrijk. 

 

Wat kun jezelf doen bij een gevoelige huid?

Door goed voor jezelf en je huid te zorgen, kun je een gevoelige en geïrriteerde huid verminderen of voorkomen:

1. Let op je voeding: Zorg voor voldoende vocht en juiste voedingsstoffen. Drink daarom genoeg water en eet zoveel   mogelijk gezonde, bij voorkeur biologische, producten.

2.  Reinig je huid goed: gebruik hiervoor natuurlijke huidverzorgingsproducten zonder toevoegingen: Tip: gebruik hiervoor ons speciaal ontwikkelde driestappenplan voor natuurlijke gezichtsverzorging!

3.  Zorg voor een goede doorbloeding van je huid: douche afwisselend met warm en koud water en gebruik verzorgingsproducten met bijvoorbeeld roos, kamille of rozemarijn.

4.  Bescherm je huid tegen weersomstandigheden: felle wind en zon irriteren je huid. Gebruik verzorgingsproducten die je huid goed beschermen.

 

Zeg maar vaarwel tegen je gevoelige huid

Wanneer jij van je gevoelige huid af wilt kan je het beste de de externe factoren die de gevoeligheid kunnen veroorzaken zoveel mogelijk te beperken.

Kies daarom voor milde cosmetica, vermijd stress en eet zo gezond en zo puur mogelijk, liefst biologisch.

In veel gevallen is het gebruik van ‘verkeerde’ verzorgingsproducten de boosdoener bij een gevoelige of geïrriteerde huid. Wanneer jij een gezonde huid wilt dan is het zaak om gebruikt te maken van van milde producten. Producten  zonder synthetisch parfum, parabenen, SLS en siliconen. Kies voor milde producten die echt iets goeds doen voor je huid,  met biologische en koudgeperste ingrediënten. Scrub de huid liever niet te vaak en douche niet te warm.

 

Een gevoelige huid  is niet binnen drie dagen hersteld

Een gevoelige huid herstelt niet van de ene op de andere dag. Wanneer je huidbarrière verstoord is, dan heeft dit echt tijd nodig om te herstellen en daardoor je gevoeligheid aan te pakken. Maar niet elke huid is gelijk. Het is een kwestie van uitproberen wat voor jou werkt. Op welke verzorgingsproducten reageert je huid goed? En wat kun je beter laten staan? Door te testen ontdek je hopelijk wat bij jou en je gevoelige huid past.

 

Natuurlijke verzorging van de gevoelige huid

Naast het voorkomen van huidirritatie zijn de juiste verzorgingsproducten belangrijk. Door gebruik te maken van de volledig natuurlijke verzorgingsproducten van Maryve Natural Skin Care  zorg je op een natuurlijke manier voor herstel en bescherming van je huid zonder synthetische toevoegingen.

En doordat onze ingrediënten koud geperst worden, blijven alle essentiële werkstoffen behouden. Hierdoor zitten onze producten vol goede voedingsstoffen voor je huid! 

 

Ingrediënten die je huid beschermen

Onze gezichtscrème voor de gevoelige huid bevat onder andere jojaba olie voor een betere vochtregulatie, rozemarijn voor het stimuleren van de doorbloeding en rozenbottel voor cel vernieuwing.

Door gebruik te maken van deze ingrediënten hebben we een gezichtscrème ontwikkeld die de balans van je huid herstelt. En daarmee is onze gezichtscrème uitermate geschikt voor de gevoelige en snel geïrriteerde huid. Voor mannen, vrouwen en kinderen! 

Vegan huidverzorging bomvol biologische ingrediënten gemaakt in Nederland.

Maakt je huid blij!

 

Natuurlijke huidverzorging

voor je hele lijf!

 

Naast de natuurlijke gezichtsverzorging voor de gevoelige huid hebben we huidverzorgingsproducten voor je hele lijf ontwikkeld. Alle producten zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten die helpen om jouw huid natuurlijk in balans te brengen.

Wil jij ook blij worden van je huid? In onze webshop bestel je gemakkelijk alle producten die jij nodig hebt. Wil je graag persoonlijk advies? Neem gerust contact met ons op.

 

Jouw huid verdient

de beste natuurlijke

verzorging

Gratis minicursus

Laat een gevoelige huid je leven niet bepalen, maar doe er gewoon iets aan met de natuurlijke producten van Maryve natural skin care. Je huid zal je dankbaar zijn!

Wil je weten welke natuurlijke ingrediënten er in onze producten zitten, klik hier. Of schrijf je in voor de gratis minicursus maak jij je huid blij?