• Geschikt voor de droge & gevoelige huid
  • Gemaakt in Nederland
  • Biologische & koudgeperste ingrediënten
  • Vegan, dus pure plantkracht voor je huid
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Rijpe huid

Natuurlijke verzorging voor de rijpe huid

Een mooie huid na je 40e is echt wel haalbaar met de juiste natuurlijke verzorging voor de rijpe huid en met onderstaande eenvoudige tips om jouw rijpe huid te verbeteren. 

 

Hoe herken je een rijpe huid

Hoe herken je een rijpe huid? Dat is niet heel moeilijk om te zien. Huidveroudering begint al na je 35e jaar, en vaak hebben mensen boven de 40 jaar al last van een droge huid, en worden fijne lijntjes en rimpels zichtbaar. Op deze leeftijd zit je vaak vol energie, en dat zou je ook graag terug willen zien in je huid. Maar helaas... De elasticiteit van de huid neemt langzaam af jammer genoeg, en de de huid wordt alleen nog maar droger. Dit vraagt ​​om een ​​goede  huidverzorgingsroutine die de droge huid tegen gaat waardoor fijne lijntjes en rimpels wat vertraagd kunnen worden.

 

Wat is nu eigenlijk de oorzaak van huidveroudering?

Huidveroudering wordt veroorzaakt door een afname van de collageen- en talgproductie van je huid. Zonder een goede collageenproductie of talgproductie wordt je huid droger en daarom is het erg belangrijk om je huid in goede conditie te houden. Door een te kort aan collageen en talg ontstaan er fijne lijntjes en rimpels en dat wil je niet. Kies daarom voor huidverzorgingsproducten die echt iets kunnen betekenen voor de huid. 

De structuur van plantaardige oliën zijn vergelijkbaar met de lipiden die in je huid zitten. Lipiden zijn vetten die ervoor zorgen dat je huid vocht vasthoudt. De producten van Maryve zitten vol met plantaardige oliën en boters die het lipiden niveau in je huid kunnen verhogen en je rijpere huid daardoor verbeteren. Fijne lijntjes en rimpeltjes krijgen minder kans te verschijnen. 

 

Een paar tips tegen huidveroudering

 

Gezicht

Gebruik milde reinigingsproducten en scrub je huid af en toe om de dode huidcellen te verwijderen. Dit stimuleert huidvernieuwing, en voorkomt onzuiverheden. 

Handen

Niet alleen de huid van je gezicht veroudert, maar ook je handen verouderen erg snel. Dit komt doordat de huid op de handen erg dun is met praktisch geen vetweefsel. Een klein trucje om er ze weer snel beter uit te laten zien is je handen 's nachts te verwennen met een goede nachtcrème. Dit doet ook wonderen voor de huid van je handen. 

Lijf

Een belangrijk moment waarop je huid uitdroogt, is tijdens het douchen of baden. Veel mensen douchen en badderen met veel te heet water. Probeer niet langer dan 10 minuten te douchen en gebruik liever lauw water dan warm water. Als je jezelf dan afdroogt neem dan even de tijd om je huid droog te deppen, in plaats van deze droog te wrijven. 

Vocht

Voor een gezonde huid is vocht eigenlijk het allerbelangrijkst en dat betekent veel drinken, want...je kunt nog zulke dure crèmes op je gezicht smeren, maar als je niet voldoende drinkt zal je huid zijn natuurlijke veerkracht niet kunnen behouden. Probeer veel vocht te drinken. Dit hoeft niet alleen maar water te zijn. Water is wel het beste, maar thee en koffie (zonder melk of suiker), soep en bouillon tellen ook mee.

 

Rimpels rondom de mond

Bij een rijpe huid ontstaan ook vaak rimpels rondom de mond. Veel (voornamelijk) vrouwen vinden dit erg lelijk. Persoonlijk vind ik rimpels en lijntjes wel karakter geven aan een gezicht, maar ik snap ook wel dat wanneer er steeds meer rimpels in de spiegel je tegemoet grijnzen dit niet erg prettig is. Je kunt dan heel eenvoudig een paar druppels van de natuurlijke intensieve Beauty Oil onder de intensieve dag- & nachtcrème op je huid aanbrengen. Dit geeft je huid een boost, en de fijne lijntjes zijn daarna snel verdwenen. De diepere rimpels hebben wat meer tijd nodig, maar uiteindelijk verbeteren die ook vaak wel.  

 

Een rijpe huid en huidveroudering is een natuurlijk proces

Ja, er is niets anders van te maken, dan dat een rijpe huid en huidveroudering echt een natuurlijk proces is wat doorgaat naarmate de jaren verstrijken. Het natuurlijke proces van huidveroudering wordt ook wel intrinsieke veroudering genoemd. Intrinsieke veroudering betekent een vertraagde celvernieuwing en een verminderde collageenproductie. De  elasticiteit van je huid neemt af en de functie van de zweet- en olieklieren verminderen. Het gevolg hiervan is een dunnere huid met minder volume en meer rimpels.

 

Rijpe huid goed verzorgen om huidveroudering te vertragen

Je snapt natuurlijk zelf ook wel dat het verouderingsproces van je huid niet te keren is, maar je kunt het dus wel vertragen. ​​Wil jij huidveroudering goed aanpakken, begin dan eerst met het drinken van voldoende vocht iedere dag en beloon je huid daarna met een goede crème zoals de intensieve dag-& nachtcrème die de aanmaak van collageen stimuleert of een lekkere huidolie die als gezichtsserum voor onder de gezichtscrème kan dienen. Dit hydrateert en herstelt je huid en de huidbarrière. Vergeet vooral ook niet om een milde gezichtsreiniger te gebruiken, omdat je rijpe huid vaak nog gevoeliger is voor agressieve huidverzorgingsproducten dan voorheen.