• Geschikt voor de droge & gevoelige huid
  • Gemaakt in Nederland
  • Biologische & koudgeperste ingrediënten
  • Vegan, dus pure plantkracht voor je huid
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

De beste natuurlijke verzorging voor de rijpere huid

Huidveroudering en de oorzaken

Vaak hebben mensen boven de 40 jaar last van een droge huid, en er ontstaan vaak rimpels. Op deze leeftijd zit je vaak vol energie, en dat zou je ook graag terug willen zien in je huid. Maar helaas... De elasticiteit van de huid neemt langzaam af jammer genoeg, en de de huid wordt droger. Fijne lijntjes en rimpels verschijnen. Dit vraagt ​​om een ​​goede  huidverzorgingsroutine.

 

Een mooie huid na je 40e is echt wel haalbaar als je deze eenvoudige trucjes volgt en regelmatig de juiste natuurlijke  huidverzorgingsproducten neemt.

 

Wat is nu eigenlijk de oorzaak van huidveroudering?

Huidveroudering wordt veroorzaakt door een afname van de collageen- en talgproductie van je huid. Zonder een goede collageenproductie of talgproductie wordt je huid droger en daarom is het erg belangrijk om je huid in goede conditie te houden. Door een te kort aan collageen en talg ontstaan er fijne lijntjes en rimpels en dat wil je niet. Kies daarom voor huidverzorgingsproducten die echt iets kunnen betekenen voor de huid. 

De structuur van plantaardige oliën zijn vergelijkbaar met de lipiden die in je huid zitten. Lipiden zijn vetten die ervoor zorgen dat je huid vocht vasthoudt. De producten van Maryve zitten vol met plantaardige oliën en boters die het lipiden niveau in je huid kunnen verhogen en je oudere huid daardoor verbeteren. Fijne lijntjes en rimpeltjes krijgen minder kans te verschijnen. 

 

Een paar tips tegen huidveroudering

 

Gezicht

Gebruik milde reinigingsproducten en scrub je huid af en toe om de dode huidcellen te verwijderen. Dit stimuleert huidvernieuwing, en voorkomt onzuiverheden. 

Handen

Niet alleen de huid van je gezicht veroudert, maar ook je handen verouderen erg snel. Dit komt doordat de huid op de handen erg dun is met praktisch geen vetweefsel. Een klein trucje om er ze weer snel beter uit te laten zien is je handen 's nachts te verwennen met een goede nachtcrème. Dit doet ook wonderen voor de huid van je handen. 

Lijf

Een belangrijk moment waarop je huid uitdroogt, is tijdens het douchen of baden. Veel mensen douchen en badderen met veel te heet water. Probeer niet langer dan 10 minuten te douchen en gebruik liever lauw water dan warm water. Als je jezelf dan afdroogt neem dan even de tijd om je huid droog te deppen, in plaats van deze droog te wrijven. 

Vocht

Voor een gezonde huid is vocht eigenlijk het allerbelangrijkst en dat betekent veel drinken, want...je kunt nog zulke dure crèmes op je gezicht smeren, maar als je niet voldoende drinkt zal je huid zijn natuurlijke veerkracht niet kunnen behouden. Probeer veel vocht te drinken. Dit hoeft niet alleen maar water te zijn. Water is wel het beste, maar thee en koffie (zonder melk of suiker), soep en bouillon tellen ook mee.

 

Huidveroudering aanpakken

​​Kortom: wil je huidveroudering goed aanpakken, begin dan met het drinken van voldoende vocht en beloon je huid daarna met een goede crème zoals de intensieve dag-& nachtcrème of een lekkere huidolie .  

 

Vegan huidverzorging bomvol biologische ingrediënten gemaakt in Nederland.

 

Maak je huid blij!