• geschikt voor de droge- en gevoelige huid
  • biologische en koudgeperste ingrediënten
  • handgemaakt in Nederland
  • Pure plantkracht voor je huid
  • gratis verzending vanaf € 75,-
Home » Natuurlijke ingredienten

Alleen natuurlijke ingrediënten

We gebruiken alleen de beste ingrediënten die ook voor de meest gevoelige huid geschikt zijn. We gebruiken geen synthetische kleurstoffen, geurstoffen, conserveermiddelen of andere synthetische  aanvullingen. 

 

Je huid is hartstikke belangrijk, het is namelijk het grootste orgaan wat je bezit en heeft een beschermende werking. Daarom wil je natuurlijke ook graag weten wat voor ingrediënten we in onze producten stoppen. We gaan de ingrediënten van onze producten hier onder voor je op een rijtje zetten. 

Ontdek de kracht van de natuur

 

We zetten niet alleen de INCI benaming erboven, maar vermelden ook de Nederlandse naam erbij. vinden we wel zo gemakkelijk. 

Mocht je nog vragen hebben hierover, schroom niet en mail ons op info@maryvenaturalskincare.com 

Alcohol - Alcohol 

De alcohol wordt gebruikt om werkzame oliën uit planten te verkrijgen, met als doel aanvulling voor de huid om de balans terug te brengen. Er wordt gekozen voor alcohol omdat dit een vloeistof is waar de stoffen het beste in overgedragen kunnen worden. Het is geen drink alcohol maar een speciale vette alcohol gemaakt van planten.

 

Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder - Aloe vera

Aloë Vera is power! Aloë Vera is niet alleen goed voor de huid in het algemeen maar kan bij veel huidziektes worden gebruikt. Aloë Vera bevordert wondherstel en stimuleert de doorbloeding van de huid. Aloë Vera is verzachtend, hydraterend, revitaliserend en ontstekingsremmend. 

Aloë Vera bevat veel vitamines: B1, B2, B3, B6, B11, B12, C, en E. Ook bevat Aloë Vera veel mineralen  waaronder calcium, ijzer, zink, kalium, natrium, mangaan, magnesium, koper, en seleen.

 

Aqua - Water

Water gaat niet door je huid naar binnen maar kan wel heel snel uit je huid verdwijnen. Kies daarom voor goede huidverzorgingsproducten die er voor zorgen dat de vochtbalans van je huid op peil blijft.

 

Argania Spinosa Kernel Oil* - Arganolie*

Arganolie is één van de meest unieke oliën ter wereld. Arganolie verzacht de geïrriteerde huid, verbetert de elasticiteit, werkt beschermend, voedend, revitaliserend en vochtregulerend. Arganolie bevat squaleen en vitamine E en is rijk aan onverzadigde vetzuren. Arganolie is geschikt voor huid en haar.

 

Ascorbyl Palmitate - Ascorbyl Palmitaat

Ascorbul Palmitate is een Vitamine C zuur. Het herstelt de natuurlijke lipide laag van je huid. In crèmes wordt dit gebruikt als stabilisator en het wordt gewonnen uit plantenoliën.

 

Butyrospermum Parkii Butter - Shea boter

Shea boter helpt je huid tegen uitdrogen en heeft vochtbindende eigenschappen waardoor je huid lekker zacht en soepel blijft aanvoelen.  Shea boter helpt bij ruwe en gesprongen huid en stimuleert de vorming van nieuwe cellen. Het bevat vitamine E, maakt je huid zacht en glad, vermindert huidirritaties en werkt goed tegen huidveroudering. Shea butter is hypoallergeen en dus zeer geschikt voor de gevoelige huid. Het wordt goed opgenomen door de huid zonder een vettig laagje achter te laten. 

 

Camellia Sinensis Leaf Extract - Groene thee extract

Groene theeblad extract heeft een verzachtende en kalmerende werking op je huid. Op je haar heeft het een glanzend en hydraterend effect. Groene thee extract werkt preventief op het ontstaan van rimpels. Het werkt anti-inflammatoire (ontstekingsremmend) en het voorkomt huidbeschadiging na blootstelling aan de zon

 

Cannabis Sativa Seed Oil - Hennepzaad olie

Hennepzaadolie helpt bij het versterken van je huidbarrière, heeft een kalmerende werking en ondersteunt de vochtbalans.  Hennepzaad olie vermindert roodheid, stimuleert celvernieuwing en is een rijke bron van vitamine E.

 

Caprylyl/ Capryl Glucoside

Is een emulgator die zorgt voor een milde reiniging zonder dat je huid uitdroogt. Het is zelfs geschikt voor verzorgingsproducten van kinderen. Het wordt gebruikt als schuimmiddel en emulgator die helpt bij het mengen van twee niet/moeilijk mengbare stoffen.

 

Cetearyl Alcohol - Cetearyl alcohol

Door de toevoeging van dit ingrediënt kunnen water en olie zich goed met elkaar mengen. Ook zorgt het er voor dat een product de juiste consistentie (dikte) krijgt. Cetearyl Alcohol heeft een verzachtende werking voor zowel je huid als je haar, het is een uit planten gewonnen alcoholsoort die niet alleen in huidverzorgingsproducten wordt gebruikt om de juiste consistentie aan het product te geven, maar ook omdat het de huid helpt water vast te houden en dus een hydraterend effect heeft.

Cetearyl alcohol is vaak een combinatie van twee vetzuuralcoholen t.w.: Cetyl Alcohol en Stearyl Alcohol, beiden van plantaardige oorsprong, en meestal afkomstig uit kokosolie. 

 

 Cetyl Palmitate - Cetylpalmitaat

Deze plantaardige Cetyl Palmitaat heeft waterafstotende eigenschappen. Het is een stevige, witte wax die zorgt voor extra consistentie in een verzorgingsproduct. Het is ontstaan uit Palmitinezuur (verzadigd vetzuur) en Cetyl alcohol. Palmitinezuur is een olie die normaal gesproken door je eigen huid geproduceerd wordt. De productie van deze olie neemt af naarmate je ouder wordt. 

 

Chamomilla Recutita Flower Extract - Echte Kamille extract

Kamille extract is zeer verzachtend voor de huid. Het werkt kalmerend, ontspannend, krampstillen en toniserend. Kamille heeft een antiseptische werking, bevordert de wondheling en ondersteunt goed bij littekenherstel en huidregeneratie.

 

Citric Acid - Citroenzuur

Citroenzuur is een fruitzuur afkomstig uit citrusvruchten die in kleine hoeveelheden wordt gebruikt als een natuurlijke pH-regulator in cosmetica. 

 

Cocos nucifera oil - kokosolie

Kokosolie heeft de eigenschap om bacteriën en virussen te doden. Kokosolie maakt je huid lekker soepel en is beschermend, jeukstillend, hydraterend, verzachtend, verkoelend en voedend. Kokosolie beschermt de buitenste laag van je huid in plaats van hem te beschadigen zoals veel producten doen. Optimale bescherming dus! Kokosolie is ook zeer geschikt voor je haar. 

 

Quercus Robur Bark extract - zomereik extract

Zomereik extract is een natuurlijke stof afkomstig van eikenschors. Eikenschors heeft een sterk anti-inflammatoire werking, verfrist de huid, trekt de vergrootte poriën samen en geeft een gezonde en jeugdige uitstraling.  Doordat eikenschors rijk is aan looistoffen, flavonoïden, hars, tanninen heeft het een sterk ontstekingsremmende werking

 

Daucus Carota Sativa Root Extract - Wortel olie

Wortel olie bevordert de cel regeneratie van de huid en stimuleert de productie van talg bij een droge huid. Wortelolie is rijk aan bèta-caroteen, de voorloper van vitamine A. Ook bevat wortelolie vitamine E, B1, B2, B3, B6 ,C , D, E en vitamine K. Al deze vitamines maken van wortelolie en krachtig antioxidant. Het hoge gehalte aan antioxidanten maakt het een uitstekend natuurlijk conserveermiddel

Disodium Cocoyl Glutamate - Disodium Cocoyl Glutamaat

Disodium Cocoyl Glutamaat is heel erg zacht voor je huid. Het heeft schuimvormende eigenschappen en is een goede reiniger die wordt gemaakt uit kokosolie in combinatie met gefermenteerde suiker.

 

Equisetum Arvense Leaf Extract - Heermoes extract

Heermoes extract  wordt ook wel Paardenstaart extract genoemd en heeft wondhelende en infectiewerende eigenschappen.  Heermoes extract herstelt, versoepelt en versterkt je huid. Ook remt heermoes extract het  verouderingsproces af. en zit het vol met zit vol mineralen zoals bijvoorbeeld silicium, calcium, mangaan, magnesium, natrium, ijzer, seleen, chroom en fosfor. Naast deze mineralen bevat heermoes ook de vitamines B1, B2, B3 en C.

 

Glycerin - Glycerine

Glycerine is een vloeistof die compleet oplost in water. Het is een natuurlijk ingrediënt, gemaakt van plantaardige olie. Glycerine wordt heel veel gebruikt in cosmetische producten, het is heel veilig en heel effectief voor het hydrateren van de huid! Glycerine maakt de huid glad en heeft een beschermende werking.

 

Glyceryl Stearate - Glyceryl Stearaat

Glyceryl Stearaat wordt gewonnen uit verschillende plantenoliën en maakt je huid zacht en soepel. Het ondersteunt de vochtbalans en wordt vaak gebruikt om vocht vast te houden. Het is een emulgator die voornamelijk als stabilisator van olie-in-wateremulsies wordt gebruikt. 

 

Hamamelis Virginiana Bark/Leaf Extract - Toverhazelaar

De toverhazelaar is geen familie van de hazelaar maar ze hebben wel soortgelijke eigenschappen. De toverhazelaar is iets sterker qua werking en heeft vochtinbrengende en ontstekingsremmende eigenschappen, is een krachtige antioxidant en verstevigt de huid. De toverhazelaar werkt astringerend (samentrekkend), ontsmettend en ontstekingswerkend en bevordert de doorbloeding van de huid en verfijnt de poriën. 

Toverhazelaar  ondersteunt de huid met acné helpt de huid glad te maken en rimpels te vervagen. Helpt de huid te herstellen bij wondjes of geïrriteerde huid.

 

Helianthus Annuus Seed Oil - Zonnebloemolie

Zonnebloemolie is verzorgend, beschermend en verzachtend voor je huid. Het heeft een hoog gehalte aan linolzuur en onverzadigde vetzuren. Het bevat vitamines en mineralen zoals bijvoorbeeld vitaminen A, B1, D en E, calcium, ijzer, magnesium, natrium, kalium, fosfor en silicium. 

Zonnebloemolie is een goede basis voor massage oliën en lotions omdat het makkelijk verdeelt over je huid en zorgt voor meer veerkracht en vitaliteit. Het reguleert de vochthuishouding. Zonnebloemolie maakt je huid soepel en stevig, is verzorgend, beschermend, verzachtend, anti-aging en heeft een positieve invloed op de beschadigde en ouder wordende huid.

 

Lactic Acid - Melkzuur

Melkzuur komt van nature voor in melk en vruchten, en is vochtregulerend. Melkzuur ontstaat wanneer de melkzuurbacteriën suikers omzetten in zuur. Melkzuur kan makkelijk in je huid kan doordringen, is onderdeel van de natuurlijke beschermlaag van je huid en kan de pH-waarde van verzorgingsproducten reguleren.

 

Lavandula Hybrida Grosso Herb Oil - Lavendelolie

Lavendelolie is een etherische olie met antiseptische  en kalmerende eigenschappen. Lavendelolie wordt vaak gebruikt als geurmiddel en omdat het een ontsmettende werking heeft gaat het eczeem en acné tegen. Lavendel bevat vitamines, mineralen en proteïnen.

 

Levulinic Acid - Levulinezuur

Levulinezeuur is een kleurloze tot witte stof met een antibacteriële werking en wordt gemaakt uit de bijproducten van de suiker- en maïs industrie. Het wordt ook gebruikt als bouwsteen voor geneesmiddelen. 

 

Limnanthes Alba Seed Oil - Moerasbloemzaadolie

Moerasbloemzaadolie mengt goed met andere oliën en voelt niet vettig aan. Het heeft huidverjongende en vochtbindende eigenschappen waardoor moerasbloemzaadolie er voor zorgt dat andere ingrediënten langer houdbaar blijven en dat ze hun actieve werking blijven behouden.

 

Linum Usitatissimum Seed Oil - Lijnzaadolie

Lijnzaadolie wordt veel gebruikt bij Ayurvedische behandelingen, en heeft een verzachtend effect op de huid door de omega-3-vetzuur (linoleenzuur) die er in zit. Lijnzaadolie heeft een huidrevitaliserende en ontstekingsremmende werking waar de huid met acné, eczeem, psoriasis, zonnebrand en rosacea goed op reageert.

 

Macadamia Integrifolia Seed Oil - Macademia olie

Macademia olie wordt vaak ook wel de koningin van de notenoliën genoemd omdat ze waardevolle bestanddelen voor de huidverzorging bevat. Macademia olie vertraagt de huidveroudering, voedt de huid en maakt haar weer zacht en soepel.  Macademia olie is een vette olie en bevat vitamine A, B en E. Ook bevat het veel mineralen zoals mangaan, koper, ijzer, magnesium, fosfor, zink, calcium, kalium en seleen. 

 

Oenothera Biennis Oil - Teunisbloemolie

Teunisbloemolie wordt ook wel evening primrose genoemd en wordt veel gebruikt bij een huid met problemen zoals acné, eczeem en jeuk. Teunisbloemolie is geschikt voor alle huidtypen en is zeer verzorgend, herstellend, verzachtend, ontstekingsremmend en voedend. Het verhoogt het weerstandsvermogen van de huid, verbetert de elasticiteit en regenereert de celopbouw. Teunisbloemolie bevat omega-6- en omega-3-vetzuren die rijk aan vitamine F zijn.

 

Oryza Sativa Bran Oil - Rijstkiemolie

Rijstkiemolie werkt hydraterende, verzachtend en verzorgend. Het voelt licht aan op de huid en geeft geen plakkerig gevoel. De antioxidanten in rijstkiemolie beschermen de huid tegen vrije radicalen en dit vertraagt huidveroudering.

Rijstkiemolie is een glutenvrije olie met een hoog eiwitgehalte en bevat onder ander linolzuur, stearinezuur, squalaan en lecithine. Rijstkiemolie stimuleert een goede huidopname, stimuleert de productie van collageen en verbetert de elasticiteit van de huid. 

 

P-Anisic Acid - P-anijszuur

P-anijszuur wordt gewonnen uit etherische olie van planten zoals anijs en venkel. Het heeft antiseptische eigenschappen en reguleert de pH waarde in verzorgingsproducten. Het wordt veelal gebruikt als geurstof. 

 

Natuurlijk parfum

Er worden geen synthetische geurstoffen gebruikt. De parfum is van natuurlijke afkomst, meestal via stoomdestillatie verkregen. Het wordt gebruikt omdat de grondstoffen van zichzelf geen aantrekkelijke geur hebben.

 

Persea Gratissima Oil - Avocado olie

Avocado olie is een geweldig ingrediënt om te gebruiken in verzorgingsproducten doordat het omega 3- en 6 bevat en de vitamines A, C, D en E  bevat. Zit vol natuurlijke antioxidanten en is zeer geschikt voor de droge en beschadigde huid. Avocado olie verzacht, kalmeert en beschermt. Avocado olie  versterkt de huidbarrière en bevordert de vernieuwing van cellen.

 

Phytic Acid - Fytinezuur

Fytinezuur wordt gewonnen uit noten, zaden, granen en peulvruchten. Het wordt gebruikt om de pH waarde te reguleren en water te vezachten.

 

Potassium Sorbate - Kaliumsorbaat

Kaliumsorbaat wordt gewonnen uit vruchten, en is een conserveermiddel wat actief is tegen schimmels en bacteriën. 

 

Prunus Amygdalus Dulcis Oil - Zoete amandelolie

Amandelolie bevat vitamine A en E en veel antioxidanten. Het heeft verzorgende en rimpelwerende eigenschappen. Amandelolie is vochtregulerend en geschikt voor ieder huidtype maar extra weldadig voor mensen die huidproblemen hebben zoals bijvoorbeeld huidirritaties, rode huid, eczeem, gevoelige, droge, jeukende en een schilferende huid.

 

Rosa Canina Fruit Oil - Rozenbottelolie

Rozenbottelolie helpt geweldig tegen pigmentvlekken, striae, littekens en andere huidbeschadigingen. Het bevordert het de celvernieuwing en stimuleert de collageenproductie. Rozenbottelolie is ook zeer effectief bij een ouder wordende huid door de vele goede stoffen die erin zitten zoals bijvoorbeeld: vitamine C . Er zit relatief 10 keer zoveel vitamine C in een rozenbottel als in sinaasappel. Daarnaast komen ook fruitzuren, betacaroteen, de vitaminen B1, B2, B3, B5, K, E en de mineralen calcium, kalium, fosfor, ijzer, boron, chloor, chroom, koper, magnesium, silicium, zwavel en zink in de Rozenbottel voor.

 

Rosmarinus Officinalis Leaf Extract* - Rozemarijn extract*

Dit extract zorgt voor effectieve verzorging van de rijpe huid en cellulitis. Daarnaast bevordert het de bloedcirculatie waardoor het kan helpen bij een slechte bloedsomloop. Wanneer je een onzuivere huid hebt dan kan het door rozemarijn weer in evenwicht worden gebracht. 

 

Simmondsia chinensis seed oil - Jojoba olie

Joba olie wordt vaak het vloeibare goud genoemd omdat Jojoba olie je huid glad en zacht maakt. Het dringt diep door in de huidlagen, reguleert de talgafgifte, beschermt tegen uitdroging, werkt anti verouderend en huid herstellend. Het vormt  een beschermend laagje over je huid heen en hierdoor beschermt jojoba olie je huid tegen uitdroging en UV schade. Jojoba olie kan niet bederven en zorgt er ook voor dat ander oliën langer houdbaar blijven. 

 

Sodium Benzoate - Sodium Benzoaat

Is een natuurlijk conserveringsmiddel dat de groei van schimmels en bacteriën tegengaat. 

 

Sodium cetearyl sulfate - Natrium Cetearyl Sulfaat

Is een mengsel van verschillende natriumzouten en heeft een stabiliserend effect in emulsies.

 

Sodium Cocoyl Glutamate - Natrium Cocoyl Glutamaat

Wordt gewonnen uit kokosolie en heeft reinigende en schuimvormende eigenschappen. Het schuim helpt om de huidoliën in water oplosbaar te maken, zodat deze weggespoeld kunnen worden. Dit ingrediënt is ook zeer geschikt voor de gevoelige huid.

 

Sodium Levulinate - Natrium Levulinezuur

Natrium Levulinezuur gaat bacteriële groei tegen en is een natuurlijk conserveermiddel wat wordt gewonnen uit maïs en venkel. De zachte ingrediënten verbeteren, hydrateren en verzorgen je huid.

 

Tocopherol - Vitamine E

Natuurlijke vitamine E zorgt niet alleen voor meer veerkracht en vitaliteit van je huid, maar heeft ook een heilzame invloed op huidweefselbeschadiging, zodat littekenweefsel beter heelt. Vitamine E wordt gezien als de belangrijkste antioxidant tegen vrije radicalen.  Bovendien wordt het als conserveermiddel gebruikt.

 

VITIS VINIFERA SEED OIL – (RODE) DRUIVENPITOLIE

Druivenpitolie is een prettige, natuurlijke huid- en haarolie die snel intrekt. Het is ontstekingsremmend, waardoor het geschikt is voor de verzorging van acne, vette en gemengde huid. Druivenpitolie heeft een beschermende en verzorgende werking op je huid waardoor je huid soepel en vitaal blijft. Bovendien bevat druivenpitolie verschillende mineralen en een hoog gehalte aan vitamine E.

 

Xanthan Gum - Xantaan gom

Xanthaangom is een microbiologische meervoudige suiker dat gebruikt wordt als een verdikkingsmiddel. Xantaangom is een stabilisator van emulsies die tevens de viscositeit regelt. Het zorgt voor een glad, verzorgd en gehydrateerd gevoel op je huid en je haar.