• Geschikt voor de droge & gevoelige huid
  • Gemaakt in Nederland
  • Biologische & koudgeperste ingrediënten
  • Vegan, dus pure plantkracht voor je huid
  • Gratis verzending vanaf € 50,-

Veelgestelde vragen

 

* Zijn alle producten 100% natuurlijk?

Ja, alle producten bestaan voor 100% uit natuurlijke ingrediënten. De meeste ingrediënten zijn daarnaast ook nog eens biologisch geteeld. De biologische ingrediënten zijn te herkennen aan het sterretje achter de naam van het ingrediënt.

 

* Zijn jullie producten geschikt voor een gevoelige huid?

Ja, onze producten zijn zo zacht en verzorgend dat ze geschikt zijn voor de meest gevoelige, droge, en geïrriteerde huid. Maar ze zijn ook geschikt voor alle andere huidtypen. Alle producten zijn pH neutraal.

 

* Moet ik mijn huid ’s ochtends en ’s avonds reinigen?

Ja, het beste is inderdaad om 's morgens en 's avonds je huid te reinigen. Zo blijft je huid schoon en gezond. Een schone en gezonde huid neemt de werkstoffen uit een gezichtscrème beter op. 

 

* Hebben jullie geen keurmerk?

Nee, wij hebben geen keurmerk. Geloof me als ik zeg dat onze producten echt wel keurmerk waardig zijn, maar een keurmerk is erg duur. De kosten zijn voor de kleine, zelfstandige ondernemer bijna niet te betalen. De meeste keurmerken vragen namelijk niet alleen een aanmeldpremie, maar ook nog een jaarlijkse premie en vaak ieder jaar nog eens een percentage van je omzet of een deel van de kosten voor de jaarlijkse controle.  Dit geld stoppen we liever in de ontwikkeling van nieuwe, duurzame producten. 

 

* Recyclen jullie verpakkingen en opvulmaterialen?

Ja, we recyclen alle dozen en verpakkingsmaterialen. Soms ontvangen we dit van andere bedrijven. Maar ook familie en vrienden bewaren dozen en opvulmaterialen voor ons. We vinden het zonde om dit allemaal weg te (laten) gooien en gaan dit dus eerst een keer recyclen. Wanneer ze zelf een pakketje wilt versturen kan  je dit opvulmateriaal en de doos misschien nog wel een keer gebruiken. Zo helpen we samen minder afval te creëren.

 

* Zit er parfum in jullie producten?

Nee, er zit geen synthetisch parfum in onze producten. Onze "parfum" is een mix is van natuurlijke geurstoffen, verkregen uit stoomdestillatie, het persen of fermenteren van planten en plantdelen. De wettelijk verplichte INCI naam hiervan is parfum. Wil je hier iets meer over weten bekijk dan eens onze blog hierover.

 

* Waarom zit de crème in een plastic potje?

De potjes (en flesjes) zijn gemaakt van afval dat ontstaat in productieprocessen. Dit afval wordt gerecycled en hiervan worden de verpakkingen gemaakt  Dit kan ook weer goed gerecycled worden bij praktisch iedere gemeente. Ook nadat jij je verpakking hebt leeg gemaakt, kan deze perfect worden gerecycled. Dat noemen ze ook wel PCR, Post Consumer Recycling. Dus gooi je de lege verpakking bij het plastic afval, dan wordt het 100% gerecycled. 

Uiteraard heeft een plastic verpakking onze voorkeur niet en zijn we bezig om hiervoor een goed alternatief te vinden. Het punt is alleen dat er geen synthetische houdbaarheidsstoffen zijn toegevoegd in onze producten, en daarom is een airless dispenser (zoals ze de plastic potjes van de crème noemen) een fijne verpakking. Er komt geen zuurstof bij en daardoor kan je het lang bewaren zonder allerlei nare houdbarheidsstoffen toe te voegen. De olie en lotion zit in een doorzichtige verpakking, zodat men kan zien hoeveel er  nog in zit. Ik heb een aantal klanten gevraagd, en zij vinden deze verpakking het fijnst en niet een airless dispenser. Heb jij een andere mening dan hoor ik die ook graag. Ga hiervoor naar de contact pagina en laat een bericht achter.

 

* Is de Beauty Oil niet te vet om mijn huid te reinigen?

Nee, de Beauty Oil is een multifunctionele olie ( een zogenaamde multi use oil) die ook geschikt is om je huid te reinigen en te verzorgen. Het kan zelf make-up verwijderen! Deze olie brengt je huid, samen met de reinigingslotion,  weer in balans. Voor alle toepassingen van deze fijne huidolie kijk hier.

 

* Zijn al jullie producten geschikt voor veganisten?

Ja, alle producten zijn ook geschikt voor veganisten omdat er nergens dierlijke en dierlijke afgeleide ingrediënten in verwerkt zijn.

 

* Zitten er ook microplastics in jullie producten?

Nee, wij zijn hier zeer op tegen en er er zitten dus absoluut geen microplastics in onze producten verwerkt. Microplastics vervuilen onze planeet en oceanen. Daar moeten we vanaf. Vooral ook voor de generaties die na ons komen is dit erg belangrijk. 

 

* Zit er alcohol in de producten?

Nee, er is geen alcohol in de producten toegevoegd. Er wordt een vette alcohol gebruikt om werkzame oliën uit planten te krijgen, maar deze wordt niet toegevoegd aan de producten. De vette alcohol is afkomstig van de vergisting van graan, en droogt je huid niet uit.

 

 

Heb jij misschien nog een andere vraag? Stel hem gerust, en vul het contactformulier in  of stuur een e-mail naar info@maryvenaturalskincare.com